Светлана Трифуновска

  • Адреса: село Мачево
  • Град: Берово
  • Лице за контакт: Светлана Трифуновска
  • Телефон: +38971480017
Во непосредна близина на автобуската станица во мирното и еколошки чисто беровско село Мачево, се наоѓаат јаболкниците на Светлана, од кои таа произведува органски оцет за секојдневна конзумација. Богатството од плодови ја мотивирало да не застане, па таа по нарачка подготвува и џем и компот од јаболки, непрскани, за што особено се гордее. Цената на оцетот во просек е 100денари за литар, а освен тоа Светлана произведува и органски чај од невен и сируп пд млечка. По нарачка прави и домашни пиперчиња со урда.