Политика за приватност

Политиката на Федерацијата на фармери е да ја почитува вашата приватност во однос на сите информации што можеме да ги собереме при вашата посета на нашата веб-страна. Оваа Политика за приватност се однесува на https://efarm.mk/ (во понатамошниот текст "нас", "ние" или "https://efarm.mk/"). Ние ја почитуваме вашата приватност и сме посветени на заштита на лични информации што може да ни ги обезбедите преку веб-страната. Ја усвоивме оваа политика за приватност за да објасниме кои информации може да се соберат на нашата веб-страна, како ги користиме овие информации и под кои околности можеме да ги откриеме информациите на трети лица. Оваа Политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку Веб-страната и не се однесуваат на информации од други извори.

Оваа Политика за приватност, заедно со Условите поставени на нашата веб-страна, ги утврдуваат општите правила и политики кои ја регулираат вашата употреба на нашата веб-страна. Во зависност од вашите активности при посета на нашата веб-страна, можеби ќе треба да се согласите со дополнителни услови.

Интернет посетители

Како и повеќето веб-страни, https://efarm.mk/ собира информации кои не се лични за идентификација, како што обично ви овозможуваат веб прелистувачите и серверите, како што се типот на прелистувач, изборот на јазик, местото за референца и датумот и времето на секое барање за посетител. Целта на https://efarm.mk/ за собирање на информации кои не се лични за идентификација е подобро да се разбере како посетителите на https://efarm.mk/ ја користат веб-страната.

Собирање на лични податоци за идентификување

Платформата во делот на регистрација на купувачи и на фармери бара одредени информации за регистрирање на корисниците, како што се: контакт телефон, контакт емаил адреса, линкови до социјалните мрежи, место каде што се одвива производството на фармерите.

Безбедност

Безбедноста на Вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос на податоци преку Интернет, ниту методот за електронско складирање е 100% сигурен. Додека ние се стремиме да ги користиме комерцијално прифатливите средства за заштита на вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Линкови до надворешни страници

Нашата услуга може да содржи линкови до надворешни страници кои не се управувани од нас. Ако кликнете на линк од трета страна, ќе бидете упатени до веб-страната на третата страна. Ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност и условите на секоја веб-локација што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на која било трети страни, производи или услуги.

Заштита на одредени лични информации за идентификување

Https://efarm.mk/ открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични информации само на своите вработени, изведувачи и здружени организации кои (i) треба да ги знаат тие информации за да го обработат во име на Федерација на фармери или да обезбедат услуги достапни на веб-страната на efarm.mk и (ii) кои се согласиле да не ја објавуваат на други. Некои од тие вработени, изведувачи и здружени организации може да се наоѓаат надвор од вашата матична земја; со користење на веб-страната на efarm.mk, вие се согласувате со пренос на тие информации до нив. Федерација на фармери нема да изнајмува или продава потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци за секој. Освен на своите вработени, изведувачи и здружени организации, како што е опишано погоре, Федерација на фармери открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци само како одговор на судски налог, судски налог или друго барање од владата, или кога Федерацијата на фармери верува во добра верба дека откривањето е разумно неопходно за да се заштити имотот или правата на Федерацијата на фармери, трети страни или јавноста во целост.

Ако сте регистриран корисник на https://еfarm.mk/ и сте оставиле вашата e-mail адреса, efarm.mk повремено може да ви испрати е-пошта за новитети, нови функции, да ги примате вашите повратни информации за нарачка или да бидете во тек со она што се случува со efarm.mk и нашите производи. Првенствено го користиме нашиот сервис за да комуницираме со овој тип на информации, па затоа очекуваме да го задржиме овој тип на е-пошта на минимум. Ако ни пратите барање (на пример преку мејлот за поддршка или преку еден од механизмите за повратни информации), го задржуваме правото да го објавиме за да ни помогне да разјасниме или да одговориме на вашето барање или да ни помогне да ги поддржиме другите корисници. Федерацијата на фармери ги зема сите мерки кои се разумно неопходни за да се заштитат од неовластен пристап, употреба, менување или уништување на потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци.

Агрегирана статистика

Efarm.mk може да собира статистички податоци за однесувањето на посетителите на својата веб-страна. Efarm.mk може јавно да ги прикаже овие информации или да му ги достави на другите. Сепак, efarm.mk не ги открива вашите лични податоци за идентификација.

Колачиња

За да го збогатиме и усоврши вашето онлајн искуство, https://efarm.mk/ користи "колачиња", технологии и услуги што ги даваат другите за прикажување на персонализирана содржина, соодветно рекламирање и складирање на вашите преференции на вашиот компјутер.

Колаче е низа информации што веб-страната ги чува на компјутерот на посетителот и дека прелистувачот на посетителот му дава на веб-сајтот секогаш кога посетителот ќе се врати. Https://efarm.mk/ користи колачиња за да ни помогнат да ги идентификуваме и да ги следиме посетителите, нивната употреба на https://efarm.mk/ и нивните параметри за пристап до веб-страните. Посетителите на https://efarm.mk/ кои не сакаат да имаат колачиња поставени на нивните компјутери, треба да ги постават своите прелистувачи да одбиваат колачиња пред да ги користат веб-страниците на Https://efarm.mk/, со недостаток дека одредени карактеристики на веб-страниците на Https://efarm.mk/ не можат да функционираат правилно без помош на колачиња.

Продолжувајќи да се движите низ нашата веб-страна без да ги промените поставките за колачиња, со ова го признавате и се согласувате со користењето на колачиња од страна на https://efarm.mk/.

Промени во политиката за приватност

Иако повеќето промени најверојатно ќе бидат мали, https://efarm.mk/ може да ја менува својата Политика за приватност од време на време и во единствена дискреција на https://efarm.mk/. Https://efarm.mk/ ги охрабрува посетителите често да ја проверуваат оваа страна за сите промени во Политиката за приватност. Вашата континуирана употреба на оваа страна по секоја промена во оваа Политика за приватност ќе претставува вашето прифаќање на таквата промена.