Рахела Транталовска

  • Адреса: с. Евла
  • Град: Ресен
  • Лице за контакт: Рахела Транталовска
  • Телефон: +38978839553
  • Facebook
  • Instagram
Путер од лешници, ладно цедено лешниково масло, но и сончогледово, се само дел од богатото домашно и органско производство на Транталовска. Одгледува и ореви чија продажна цена е 500 денари за килограм. 1kg лешници оди по цена од 600 денари, а путерот пакуван во тегла од 100g го продава по 100 денари. Освен овој тип на јаткасти плодови, во нејзината градина се одгледува и по 150 тони јаболка годишно од сите сорти, а Транталовска прави јаболков сок, но и производи од малина, цреши, сливи.