Софија Јованова

  • Адреса: с. Фурка
  • Град: Дојран
  • Лице за контакт: Софија Јованова
  • Телефон: +38971395092
  • Facebook
Домашни слатки, џем и зимница, без додатоци и конзерванси – ова се производите на Јованова од дојранското село Фурка. Очекувано за ова поднебје, доминира слаткото од диви и питоми смокви, потоа вишни, малини, органски рибизли и цреши (битолска марела). Од зимницата, повторно здрава и домашна, може да се набави пинџур, лутеница и ајвар.