1 / 9
Е-ФАРМ ПРОДАВНИЦА
2 / 9
Е-ФАРМ ПРОДАВНИЦА
3 / 9
Е-ФАРМ ПРОДАВНИЦА
4 / 9
Е-ФАРМ ПРОДАВНИЦА
5 / 9
Е-ФАРМ ПРОДАВНИЦА
6 / 9
Е-ФАРМ ПРОДАВНИЦА
7 / 9
Е-ФАРМ ПРОДАВНИЦА
8 / 9
Е-ФАРМ ПРОДАВНИЦА
9 / 9
Е-ФАРМ ПРОДАВНИЦА

Васка Мојсовска

  • Адреса: с. Тимјаник
  • Град: Неготино
  • Лице за контакт: Васка Мојсовска
  • Телефон: +38975263435
  • Facebook
На 150 метри надморска височина, во село Тимјаник, Неготино и идеална клима за квалитетно грозје - се наоѓа најголемото производство на лозови и овошни садници во Македонија, „Агро калем“. Се работи за сертифицирани садници од кои лозовите се за трпезни и вински сорти, а овошните за цреши, круши, сливи, јаболки, кајсии, орев, бадем, дуња, вишна... „Агро калем“ произведува и трпезно грозје за извоз (а поседува и сопствени ладилници), и тоа од сортите страшински, молдавија, викторија, кардинал, мишел, афус али, атика. Сопственичката на „Агро калем“ Васка Мојсовска, го води и здружението „Шира“ во рамките на кое се произведува маџун (познат како лек за подобар имунитет) и други производи од грозје. Цената на тегла маџун од 370 ml чини 300, а поголемите тегли 500 денари.
ВаскаВаскаВаска
×
×