Силвана Пандевска

  • Адреса: 11 октомври бр. 132
  • Град: Ресен
  • Лице за контакт: Силвана Пандевска
  • Телефон: +38970744258
Над 30 тони годишно јаболка во сите сорти одгледува и произведува Силвана Пандевска од Ресен. Подготвува по порачка и желе од јаболка, но и од дуњи, како и слатко од дуњи, од тиква, од зрели и диви смокви, од јагода. Прави и компоти од цреши, вишни, малинки, аронија и рибизла. Освен тоа, Силвана е вешта во подготовка на ликери од аронија и малина, потоа од вишна посебно, но и само од малина, без мешавини. Таа прави и џемови по нарачка, од малина како и мешани по состав од слива, праска, јаболка, круша и диња. За оние кои сакаат зимница таа прави и домашен ајвар, лутеница, малиџано, пинџур, но прави и домашна тарана и ѓомлезе. И не е само земјоделството, Силвана рачно плете и детска облека од секаков тип: шалови, капи, топлинки, елечиња, џемпери...